Dit zijn de 6 must have kroeshaar producten

Dit zijn de 6 must have kroeshaar producten

Kroeshaar, een prachtig krultype dat met zijn unieke textuur en prachtige uiterlijk echt een eyecatcher is. We mogen ons geblessed voelen met onze prachtige kroeskrullen. Echter hebben we wel te maken met specifieke verzorging en extra aandacht om onze kroes krullen in bedwang te houden. Dit haartype is prachtig maar kan ook vatbaar zijn voor droogheid, breuk en pluizen. De juiste haarverzorgingsproducten kunnen echter een wereld van verschil maken. 

In dit artikel bespreken we de 6 musthave kroeshaarproducten die speciaal zijn ontworpen voor de behoeften van ons prachtige haartype.

 

1. Hydraterende shampoo

 • Effect: een hydraterende shampoo reinigt het haar zachtjes zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. Het voegt vocht toe, wat essentieel is droogheid van kroeshaar te voorkomen. Het is belangrijk om te kiezen voor een hydraterende shampoo die vrij is van parabenen. Parabenen zijn agressieve reinigingsmiddelen die ook de natuurlijke oliën van je hoofdhuid afwassen. Hierdoor zal het haar sneller uitdrogen.
 • Voordelen: vermindert droogheid en voorkomt daarmee breuk en pluizen.
 • Waarom goed voor kroeshaar: kroeshaar is van nature droger dan andere soorten haartypes. Een vochtinbrengende shampoo helpt om het haar gehydrateerd en gezond te houden. Andere soorten shampoos kunnen er juist voor zorgen dat het vocht uit het haar onttrekt. 

Probeer eens de Moisturizing Shampoo van Good Hair

 

2. Voedende conditioner

 • Effect: een conditioner die diep doordringt tot in de haarvezels is een must have om kroeshaar vanuit binnen te verzorgen. Standaard conditioners kunnen niet altijd goed de hoofdhuid bereiken, wat juist extra belangrijk is voor kroeshaar. We willen namelijk dat de conditioner in de haarwortels terechtkomt om intensieve hydratatie en voeding te bieden.
 • Voordelen: verbetert de elasticiteit van het haar, vermindert breuk en maakt het haar zacht en handelbaar.
 • Waarom goed voor kroeshaar: een goede conditioner is cruciaal voor kroeshaar doordat het een product is dat diep vanuit de haarwortels kan hydrateren en voeden. Dit zorgt ervoor dat het haar gezond blijft en niet uitdroogt.

De Good Hair conditioner is speciaal ontwikkeld voor kroeshaar


3. Leave in Conditioner

 • Effect: een leave in conditioner heeft een ander effect dan een uitwasbare conditioner. De leave in conditioner blijft namelijk in het haar na het wassen en biedt doorlopende hydratatie een bescherming gedurende de dag. Dit zorgt ervoor dat jouw haar de hele dag in perfecte conditie blijft en dat het beschermd wordt tegen externe invloeden zoals vuile lucht en andere milieu invloeden.
 • Voordelen: helpt bij het ontwarren, houdt het haar de hele dag gehydrateerd en beschermt tegen omgevingsfactoren.
 • Waarom goed voor kroeshaar: kroeshaar kan snel vocht verliezen en daardoor droog worden. Een leave-in conditioner helpt om het haar de hele dag door gehydrateerd en beschermd te houden. Extra belangrijk voor kroeshaar dus. 

Ontdek welke leave in conditioner het beste bij jou past


4. Speciale kammen en borstels

 • Effect: het is belangrijk om jouw haar goed te ontklitten om ervoor te zorgen dat hydratatie tot aan de haarpunten zijn weg kan vinden. Ook is het ontklitten belangrijk om jouw haar goed te kunnen stylen. Echter kunnen verkeerd gevormde kammen en borstel leiden tot haarbreuk. Gebruik daarom altijd een kam en/of borstel die specifiek ontwikkeld is voor kroeshaar.
 • Voordelen: helpt bij het ontklitten van het haar en beperkt haarbreuk en beschadigingen ten opzichte van reguliere kammen en borstels. 
 • Waarom goed voor kroeshaar: kroeshaar kan soms lastig te stylen zijn. Gelukkig kan met een wat breder getande kam of borstel het stylen een stuk gemakkelijker en veiliger gemaakt worden.  

Wij hebben de kammen en borstels die jij nodig hebt!

 

5. Satijnen accessoires

 • Effect: je kent het vast wel. Na veel moeite gedaan te hebben om jouw haar in de gewenste stijl te brengen, is het na een nachtje slapen weer compleet warrig. Satijnen accessoires zoals een satijnen kussensloop of satijnen bonnet zullen dit probleem voorkomen. Satijn is namelijk een zachte, gladde stof die voorkomt dat krullend haar in de war komt. 
 • Voordelen: voorkomt klitten en warrig haar tijdens het slapen en liggen. Kan ook gebruikt worden om het haar te beschermen tijdens wilde activiteiten. 
 • Waarom goed voor kroeshaar: krullend haar, en vooral kroes krullend haar kunnen door het liggen op een kussen of beweeglijke activiteiten in de klit of in de war raken. Door een satijnen stof te gebruiken, wordt de wrijving beperkt waardoor klitten en warrig haar verleden tijd zullen zijn. 

Wacht niet langer, schaf jouw satijnen accessoires aan

 

6. Curling cream 

 • Effect: een goede curling cream helpt bij het definiëren en behouden van prachtige krullen. Een extra effect is dat de Curling Cream van Good Hair tegelijkertijd extra hydratatie toevoegt. Een ideale combinatie voor krullend- en kroeshaar dus! 
 • Voordelen: maakt krullen zacht, gedefinieerd en beheersbaar zonder ze te verzwaren.
 • Waarom goed voor kroeshaar: de curling cream biedt de perfecte balans tussen hydratatie en styling, essentieel voor het behoud van gezonde en veerkrachtige krullen. Door de curling cream te gebruiken zal het stylen van het haar makkelijker en veiliger worden.

Ook profiteren van de voordelen van curling cream?

 

Waarom zorgvuldige kroeshaar producten belangrijk zijn voor jouw haarverzorgingsroutine

Kroeshaar is prachtig maar kan uitdagend zijn om te onderhouden vanwege de unieke textuur en neiging tot droogheid. Zorgvuldige kroeshaar producten zijn essentieel om het haar gezond, sterk en stralend te houden. Door te investeren in de juiste producten en een consequente verzorgingsroutine, kun je de natuurlijke schoonheid van je kroeshaar behouden en benadrukken.