De oorzaak van droog haar - dit is de beste oplossing + 5 tips

De oorzaak van droog haar - dit is de beste oplossing + 5 tips

Droog haar is een veelvoorkomend probleem dat een uitdaging kan zijn voor veel mensen. Vooral voor mensen met kroes- en krullend haar, kan droog haar echt een nadelig effect hebben. Droog haar beïnvloedt niet alleen hoe je haar eruitziet en aanvoelt, maar kan ook leiden tot andere problemen zoals haarbreuk en gespleten haarpunten. In dit artikel leggen we de oorzaken van droog haar uit en geven we je inzicht hoe je dit effectief kan behandelen.

Wat is droog haar?

Droog haar ontstaat door een gebrek aan vocht en natuurlijke oliën in de haarvezels, wat resulteert in een doffe, ruwe en levenloze uitstraling. Het haar kan stug aanvoelen en is vaak gevoelig voor klitten en breuk. Naast dat droog haar er dus wat minder gezond uit kan zien, is het ook vaak lastig om het haar goed te stylen. Vooral mensen met krullend haar zullen merken dat wanneer zij droog haar hebben, de styling van de krullen een stuk lastiger gaat.

De oorzaken van droog haar

Droog haar kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Genetica: sommige haartypes, zoals krullend of kroeshaar, zijn van nature droger omdat de natuurlijke oliën van de hoofdhuid moeilijker door de haarvezels worden opgenomen. Door de juiste haarverzorgingsproducten te gebruiken, kan je droog haar tegen gaan.

  2. Milieu-invloeden: blootstelling aan zon, wind en lage luchtvochtigheid kan het haar uitdrogen. Het is daarom belangrijk om het haar regelmatig te reinigen.

  3. Hitte styling: regelmatig gebruik van haardrogers, krultangen en stijltangen kan het haar uitdrogen en beschadigen.

  4. Chemische behandelingen: kleuren, permanenten en relaxen kunnen het haar beschadigen en uitdrogen.

  5. Slechte haarverzorging: Het gebruik van harde shampoos, onvoldoende conditioning en het niet regelmatig trimmen van het haar kunnen bijdragen aan droogheid.

Hoe jij droog haar het beste kan behandelen

Je wilt zo snel mogelijk van droog haar af. Good Hair heeft de beste oplossingen voor jou. Deze producten zijn speciaal ontworpen om droog haar te behandelen:

1. Hydraterende shampoo

Het gebruik van een verkeerde shampoo kan de oorzaak zijn van droog haar. Kies voor een milde, hydraterende shampoo van Good Hair die het haar reinigt zonder de natuurlijke oliën te verwijderen.

Bekijk onze moisturizing shampoo

2. Conditioner

Nadat je jouw haar gewassen hebt met een goede shampoo die het haar niet uitdroogd, is het belangrijk om een conditioner te gebruiken. Met de conditioner van Good Hair maak je jouw haar weer stralend. 

Bekijk onze conditioner met vernieuwde formule

3 Leave in behandeling 

Good Hair’s leave-in conditioners kunnen helpen om het haar gedurende de dag gehydrateerd en gevoed te houden. Merk je dat je in de loop van de dag steeds droger wordend haar krijgt? Probeer dan zeker eens onze leave-in conditioner. 

Lees hier meer informatie over onze leave-in conditoners

drooghaar tegen gaan

Bij welke haartypes komt droog haar veel voor?

Droog haar komt vaker voor bij mensen met krullend, golvend of kroeshaar. Dit komt omdat de natuurlijke oliën van de hoofdhuid moeite hebben om de hele haarlengte te bereiken door de krullen of kinks. Alle producten van Good Hair zijn speciaal samengesteld om droog haar voor deze haartypes tegen te gaan. 

5 Tips om droog haar te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom droog haar met onderstaande 5 tips:
  1. Vermijd overmatige hitte: beperk het gebruik van hitte-stylingtools en gebruik altijd een hitte beschermend product wanneer je toch gebruik maakt van hitte styling.

  2. Bescherm je haar: gedurende de dag is het belangrijk om je haar te beschermen d.m.v. protective hair style. Gebruik hiervoor een combinatie van een leave in conditioner en onze curling cream. Draag daarnaast regelmatig een satijnen bonnet of satijnen schrunchie om je haar te beschermen tegen zon en wind. Vooral wanneer de zon of wind wat sterker aanwezig zijn. Tijdens het slapen is een satijnen kussensloop aan te raden. 

  3. Eet gezond: een voedingsrijk dieet kan helpen om je haar van binnenuit te voeden.

  4. Drink voldoende water: hydratatie is essentieel voor gezond haar.

  5. Regelmatig trimmen: trimmen helpt gespleten haarpunten te voorkomen en bevordert gezond haar.