Wat is de beste behandeling tegen droog haar?

Wat is de beste behandeling tegen droog haar?

Droog haar kan erg vervelend zijn en is een teken van te weinig vocht in het haar. Je ervaart last van dof haar, breekbaarheid, onhandelbaar haar en een gebrek aan glans. Maar waarom is ons haar soms zo droog, en belangrijker nog, wat is de beste behandeling tegen droog haar?

In dit artikel onderzoeken we de oorzaken van droog haar, de nadelen ervan, en bieden we een uitgebreide blik op de beste behandelingen en verzorgingsroutines om droog haar weer tot leven te wekken en te laten stralen zoals het hoort.

 

Wat is droog haar?

Droog haar doet zich voor wanneer het haar niet voldoende vocht en olie vasthoudt om de natuurlijke glans en soepelheid te behouden. Dit kan leiden tot meerdere soorten haarproblemen, van een stroeve textuur tot gespleten haarpunten en haarbreuk.

 

Maar hoezo komt droog haar zoveel voor?

De oorzaken van droog haar variëren van genetische aanleg tot externe factoren zoals overmatige hitte-styling, chemische behandelingen, blootstelling aan zonlicht, tekort aan hydratatie en soms ook harde weersomstandigheden. Het is belangrijk om te achterhalen hoe droog haar bij jou ontstaat om de beste behandeling tegen droog haar te kunnen bepalen.

 

Nadelen van droog haar

Droog haar beïnvloedt niet alleen het uiterlijk van jouw haar, het kan ook wijzen op de gezondheid van het haar. Enkele nadelen zijn:

 • Gebrek aan glans: droog haar mist de licht reflecterende oliën die het een natuurlijke glans geven.
 • Breekbaarheid: zonder voldoende vocht wordt haar broos en gevoeliger voor haar breuk. De uiteinden van droog haar zijn bijzonder kwetsbaar en splijten of breken gemakkelijk.
 • Klitten en knopen: droog haar kan ervoor zorgen dat het haar kan klitten waardoor het  moeilijker te ontwarren is, wat kan leiden tot frustratie tijdens het stylen.

 

De beste behandelingen tegen droog haar

 1. Hydraterende shampoos en conditioners
Kies voor verzorgingsproducten die specifiek samengesteld zijn om droog haar tegen te gaan. Vaak zijn deze producten rijk aan voedende ingrediënten zoals glycerine, oliën, en boters die vochtinbrengend en vasthoudend zijn.

De haarverzorgingsproducten van Good Hair zijn uniek ontworpen om droog haar tegen te gaan en te voorkomen. Neem eens een kijkje in ons assortiment.

 1. Diepe hydrateringsbehandelingen
Minimaal eens per week een diepe hydratatiebehandeling of haarmasker gebruiken kan wonderen doen. Zoek naar producten met natuurlijke oliën of sheaboter voor een intensieve hydratatie. Een diepe hydratatiebehandeling met een hydraterende cream/ masker en of olie met daaropvolgend de  leave-in conditioner deze hydrateert het haar van binnen uit wat zorgt voor een intensieve behandeling tegen droog haar.

Probeer eens onze leave-in conditioner en ervaar direct een verschil!

 1. Ontwijk chemische behandelingen en beperk hitte-styling
Chemische behandelingen en hitte-styling onttrekken het vocht uit je haar. Door deze behandelingen kan het haar uitdrogen. Beperk dit zoveel mogelijk of gebruik altijd een heat protector om de kans op droog haar te beperken.
 1. S ’nachts hydrateren
Het is aan te raden om vooral 's nachts hydraterende haarverzorging toe te brengen. Gedurende de nacht hebben de producten voldoende tijd om hun hydraterende werking te doen. Het is zeker een aanrader om met een bonnet of een satijnen kussensloop te slapen zodat je haar niet kan uitdrogen.

Het belang van een goede verzorgingsroutine tegen droog haar

Een consistente haarverzorgingsroutine is cruciaal om droog haar te behandelen en toekomstige droogheid te voorkomen. Door je haar de juiste voeding en bescherming te bieden, kun je de gezondheid en uitstraling ervan aanzienlijk verbeteren. Niet alleen helpt dit bij het herstellen van de natuurlijke glans en zachtheid, maar het voorkomt ook verdere beschadiging.

 

Een effectieve verzorgingsroutine tegen droog haar

Wekelijkse Verzorging

 • Gebruik een zachte, hydraterende shampoo en conditioner. Let op dat de producten vrij zijn van sulfaten, parabenen en siliconen.
 • Beperk het gebruik van hitte-styling tools en laat je haar natuurlijk drogen waar mogelijk.
 • Breng een leave-in conditioner aan en focus ook goed op de punten om vocht vast te houden.
 • Behandel je haar met een hydraterend haarmasker.

Maandelijkse Verzorging

 • Laat je haar regelmatig knippen, aanbevolen is om dit om de 4 maanden te doen om gespleten haarpunten te verwijderen.
 • Overweeg een professionele behandeling in de salon als je haar extreem droog is.

 

Behandel droog haar samen met Good Hair

Bij Good Hair ontwikkelen we haarverzorgingsproducten die droog haar tegengaan. Zowel voor het behandelen van droog haar als het voorkomen van droog haar zijn onze producten uitermate geschikt. Ontdek ons assortiment en ga samen met Good Hair droog haar tegen.